Útvonalinfó! Kicsit másképp!

Szerintünk ez az ország legszebb futóterepe, de elárulok egy titkot: Juli helybéliként rajong a helyszínért, és minket is egyből magával ragadott a táj. Ha már gondolkodtál azon, hogy letérj az aszfaltról, és kipróbáld, milyen is futni az erdei ösvényeken, nálunk ezt megteheted. Ha pedig eddig sem ragaszkodtál az aszfalthoz, akkor nálunk menthetetlenül beleszeretsz a futásba!

Szóval milyen is a mi futópályánk?! A pálya egy 11,55 km-es kör. Őriszentpéterről indulva Nagyrákos és Ispánk településeken át jutsz vissza Őriszentpéterre.

Őriszentpéter központjából indulunk, elfutunk a mentőállomás és számos vendégház előtt (ez a szakasz aszfalt, 1,08 km).


Őriszentpéter, vendégházak - rövid aszfaltos szakasz 


Őriszentpéter határánál érintjük a Zala folyót, majd ezután rákanyarodunk a régi vasúti töltésre, ami földes, bazaltos, kavicsos, de sík terep (2,1 km).Régi "vasúti töltés"


Ezen az úton érjük el Nagyrákost. A településre beérve a tájház látványa fogad minket, ami önmagában is gyönyörű. Haladunk tovább Nagyrákoson végig aszfaltos úton (1,8 km), játszótér, futballpálya és az őrségi táj látványa előtt, amíg elérjük a település határát, ahol kissé laza szerkezetű, földes, mezei útra lépünk. Ez a szakasz 2,4 km hosszú lesz, enyhe emelkedővel. Az út mellett több hektáron a már-már beérni látszó Őrség „aranya” terül el, amit októberben akár folyékony formában is fogyaszthatunk.